Cementpriset höjs på grund av kriget!

Både Cementa och Schwenk kommer höja sina priser på cement. Orsaken är kriget i Ukraina och dess påverkan på bland annat energipriset som i sin tur påverkar inflationen.

-Vi går ut med besked till kunderna den här veckan att vi måste höja priset under maj. Hur mycket kan vi inte säga än. Det positiva är att vi har ordnat upp våra leverantörsled inför sommaren så vi kommer kunna leverera om inget oförutsett händer, säger Tomasz Borowiec, vd, på Schwenk Sverige.

Även Cementa har gått ut med information till sina kunder om en prisökning på åtta procent, enligt källor till Betongvärlden. Cementa bekräftar prishöjningen, men inte procentsatsen.

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka