De sömnlösas klubb!

Den 11 april. Dag 11.

Sömnlöshet. Nu har jag invigts i klubben. Och plötsligt möter jag dem överallt, de sömnlösa. Idag pratade jag med Promas vd Ronnie Persson, de ska ställa ut på BetongFramtid den 12 maj. Han tog över som ägare för företaget några månader innan pandemin. Han hade ett team på 17 personer som var ute hos kunder och utbildade och föreläste. Nu fick de sägas upp. Sömnlösa nätter.

Jag pratade häromdagen med Kigge Nilsson på Isobetong och berättade att det blev lite sömnlöshet ibland. ”Det har väl du upplevt?” frågade jag. Han skrattade rått och hjärtligt. ”Välkommen i klubben!”

Jag hade ett möte med en starta-eget-coach häromdagen. Hon frågade vad min oro består i, jag har affären i hamn i stort sett. Jag kan det här, har gjort det förr. Men efter ett tag så sa hon spontant: ”Du vill göra något riktigt stort för branschen, men vet inte vad. Det är det du oroar dig för”.

Ja, så är det nog. Men det kan man väl inte hjälpa? Att man vill sätta betong på kartan igen. Och igen.

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka