Föråldrade tillståndsprocesser!

”Det finns flera moment i tillståndsprocessen som behöver förtydligas och förbättras!

/Ann-Louise Lökholm Klasson, vd, Sweco Sveriges

Regeringen måste förbättra och modernisera Sveriges tillståndsprocess för miljötillstånd, annars misslyckas Sveriges klimatomställning. Det skriver Sweco Sveriges vd Ann-Louise Lökholm Klasson i en debattartikel på samhallsbyggaren.se.

Sweco genomför årligen cirka 400 uppdrag som berör miljö- och tillståndsfrågor och arbetar med i stort sett alla Sveriges länsstyrelser, tillsyns- och prövningsmyndigheter. De konstaterar att det finns flera moment i tillståndsprocessen som behöver förtydligas och förbättras, utan att göra avkall på miljövärden och människors hälsa.

Swecos har kommit med förbättringsförslag som fokuserar på tre huvudområden.

Läs om förslagen här på Swecos hemsida!

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka