Sverige långt efter Tyskland!

Vi kunde ha minskat koldioxidutsläppen med 500 000 ton!

/Karin Gäbel, Hållbarhetschef på Thomas Concrete Group.

I Tyskland använder Thomas Concrete Group 49 procent alternativa bindemedel i sin betong. I Sverige användes endast 16 procent. Det visar Thomas Concrete Groups Hållbarhetsredovisning för 2021 som precis kommit.

Karin Gäbel, Hållbarhetschef på Thomas Concrete Group.

– Om vi under 2020 skulle använt klimatförbättrad betong med 50 procent lägre koldioxidavtryck i hälften av alla svenska byggprojekt, hade vi minskat CO2-utsläppen med 500 000 ton, säger Karin Gäbel, Hållbarhetschef på Thomas Concrete Group.

Thomas Beton i Polen använde 30 procent alternativa bindemedel och Thomas Concrete i USA använde 25 procent.

Läs hela hållbarhetsredovisningen här!

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka