Ludwig fortsätter som ordförande!

”Cementkrisen är inte löst, här behövs agerande och tydlighet från politiken för att säkra långsiktigt hållbar och tryggad cementförsörjning i Sverige. Betong och cement behövs om Sverige ska klara samhällsutveckling, beredskap och klimatomställningen”

/Ludwig Zetterström, vd Swecem och ordförande i Svensk Betong.

Ludwig Zetterström, vd på Swecem, fortsätter som ordförande för branschorganisationen Svensk Betong. Det beslutades på stämman den 5 maj.

-Betongbranschen och Svensk Betongs medlemmar arbetar intensivt med den pågående klimatomställningen. Detta arbete fortgår i snabb takt och redan idag finns klimatförbättrad betong med halverad klimatpåverkan. Tyvärr finns det fortfarande missuppfattningar och felaktigheter som beslutsfattare och politiker använder som argument att misskreditera vårt byggnadsmaterial, säger Ludwig Zetterström i ett pressmeddelande.

Vid stämman omvaldes Joakim Bjelkstam, Thomas Betong, Jan Lagerstedt, Contiga, Stefan Ohlsson, Strängbetong och Björn Koorem, LKAB Berg & Betong. Sara Löfgren, Skanska Industrial Solutions, valdes in som ny ledamot i styrelsen där hon ersätter Gunilla Holmberg, Skanska Industrial Solutions.  I styrelsen finns sedan tidigare Anders Knutsson, Betongindustri, och Filip Sten, Abetong.

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka