Måndag hela veckan!

”Vi är ju vana vid att ha Mr Murphy med oss!”

Den här veckan blev det lite mer jobb. Jag startade med jobb 05.30 till 20.00 på måndagen. Inte så smart för min griniga kropp att jobba över så tidigt i veckan, men jag var på humör och det var ett bra övertidsjobb.

Dagen började på Ulvsundafabriken, sen blev det övertid med körning från fabriken i Sollentuna till Ekerö där man hade en stor undervattensgjutning. Det flöt på bra bortsett från trafiken och efter första vändan var det dags för rast.

Passade på att fylla på med lite energi innan det var dags för kvällens andra och sista lass för min del, annars skulle jag inte hinna hem till Tumba innan körtiden var slut. För mig som vanligtvis går och lägger mig 20.30-21.00 beroende på dagsform är dessa dagar inte mycket mer än jobba och sova. 

Tisdagen flöt på med mer normal arbetstid, men sedan på onsdagen blev det övertid igen. Jag hade inte tänkt jobba över eftersom jag var sliten sedan måndagen men kunderna ställde till det så det var bara att gilla läget.

Mitt sista lass skulle lossas till bask på Ekerö och kunden hade beställt lossningstid 30 minuter. När jag kom dit stod en bil och lossade och en stod och väntade… det här blir sent tänkte jag. Frågan kollegan som lossar hur länge han har hållit på och det är snart 1,5 timme visade det sig.

Då var klockan halv två på eftermiddagen så jag insåg att tre timmar fick jag nog räkna med innan jag är loss därifrån om varje lass tar 1,5 timme, sedan ska jag tvärs igenom staden i köerna. Ganska snart efter att jag kommit dit var i alla fall förstabilen klar, alltid något.

Efter att ha väntat en timme och en kvart blir det äntligen min tur. Lossningen tar lite över en timme och sedan kan jag äntligen åka hemåt. Bilen har gnällt på låg nivå av Adblue så jag måste tanka på vägen hem också. Är så less på köer! Ännu mer less blir man när man ser alla som orsakar köer i onödan, till exempel de som inte förstår vitsen med att placera sina fordon korrekt.

Ska man svänga vänster i en korsning står man givetvis så långt till vänster det går så att de som ska fortsätta framåt/till höger kan passera, hur kan det vara så svårt? Efter evigheter kom jag i alla fall tillbaks till fabriken och kunde spola bilen och gå hem. Hoppades på sovmorgon till dagen därpå men nähä, förstabil i Tumba med lastning 06.00.

Torsdagen bjöd på ett första lass till Tyresö Betong, en kubik lossat till skottkärra. Alltid lika trevligt att jobba med dem så det var en bra start på dagen. Därefter blev det en 200 kubik gjutning i Förbifartens tunnlar, en gjutning som gick så bra det bara kunde gå. Finfin betong från Betongindustri, inga stopp i trafiken och det flöt på med lossningarna. Vi är ju vana vid att ha Mr Murphy (se Murphys law) med oss i branschen men idag måste han ha haft fullt upp någon annanstans. Skönt!

Profilbild

Om författaren

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag kör till vardags för Heidelberg Materials Betong Sverige men när det behövs kör jag även åt andra aktörer. Mina intressen förutom betong är loppisar, jänkare, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre.

Skriv och tryck Enter för att söka