Tidplan för Cementa!

Dom meddelas i mitten av december!

Mark- och miljödomstolen har lämnat en tidplan för processen kring Cementas ansökan om det kortsiktiga tillståndet på fyra år för kalkstensbrytning på Gotland. Tillståndet, som Cementa ansökte om den 18 april, ska fungera som en övergångslösning under tiden som en ansökan för långsiktig kalkstensbrytning hanteras. Cementa meddelar att en ansökan om ett långsiktigt tillstånd på 20-30 år ska skickas in i slutet av året.

Tidplan från domstolen:

  • 1 juli: Sista dag för myndigheterna att lämna in sina kommentarer och synpunkter på ansökan om kortsiktigt tillstånd (fyra år).
  • 25-27 oktober: Huvudförhandling i Visby, Mark- och miljödomstolen Nacka Tingsrätt.
  • Mitten av december: Dom meddelas.
Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka