Hej Starka i Kristianstad!

”Vem har skrivit hej över dörren?”

Nej, den här bilden är inte svartvit. Kolla noga. Det finns lite färg. Betong i olika gråtoner. Som fotograf tilltalar det mig mycket. Och jag älskar de där ögonblicken som ibland plötsligt dyker upp under en rundvandring och fotografering.

 Den här bilden väcker frågor. Vem har skrivit hej över dörren? Och vem har klivit ur sina stövlar och lämnat dem mitt på golvet? Mitt i den övrigt så välskötta fabriken.

Bilden togs den 23 januari 2014 på uppdrag med Roger Andersson för Tidskriften Betong. Vi fick en fin rundvandring på Starkas fabrik i Kristianstad, hisnande stor. Det var en riktig kall dag och jag var tacksam över min stora dunjacka.

 På Starkas betongfabrik fick jag första gången se foto på betong. Wow så läckert. Jag drömmer fortfarande om att få se mina foton inpräglade i betong. En dag…

Med över 20 000 bilder av betong är det inte svårt att hitta en bild att visa per vecka. Det är nyttigt för mig som ofta har svårt att välja.  Nästa vecka kommer en ny bild ur arkivet.

Kamera: Nikon D700
Objektiv: 17 – 35 mm (25mm här)
Inställningar: ISO 800
Bländare: 3,5
Tid: 1/60

Vi ses nästa vecka!

I love betong – Boel

Profilbild

Om författaren

Det är mycket jag har fått göra för att försörja mig under början av min fotografkarriär. Mitt allra första jobb var som mangelbiträde, jag var guide på Nääs slott, larmoperatör på säkerhetsbolag och trafikkoordinator på flygplats. Jag började frilansa 1987. År 2001 vidareutbildade jag mig till journalist och har gjort några år på dagspress, främst som fotograferande lokalreporter. Mitt hjärta är inom byggbranschen. Varje vecka kommer jag att dela med mig och berätta om ett fotografi, från alla år som jag har fotograferat just, betong.

Skriv och tryck Enter för att söka