MT Betong köps av Forsheda!

Företaget startade på 1950-talet under namnet Markaryds Takpannefabrik.

Markarydbaserade MT-Betong AB, ett familjeföretag som är inne på sitt sjunde decennium i branschen, köps av Forsheda Gruppen AB.

– Vi är glada över att vi lyckats hitta köpare som kommer utveckla verksamheten, och som tar tillvara möjligheterna att expandera i den befintliga fastigheten, säger en av MT-Betong:s ägare Gunilla Nilsson.

MT-Betong är ett företag med rötter som sträcker sig ända tillbaka till 1950-talet. Det var Björn Nilssons pappa Malte som drog i gång verksamheten, då under namnet Markaryds Takpannefabrik. I starten var det alltså takpannor som tillverkades, men många år och flera expansioner senare är utbudet breddat. Idag finns allt från små miljöbriketter till stora fasadelement i produktutbudet.

Köparen Forsheda Gruppen AB erbjuder prefabricerade byggkomponenter, idag både i stål och trä.

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka