Nytt kontorsprojekt på Masthuggskajen!

NCC:s nya fastighetsutvecklingsprojektet Habitat 7 i centrala Göteborg omfattar 8 000 kvadratmeter kontor på Masthuggskajen och byggs i anslutning till NCC:s projekt Våghuset och Brick Studios.

– Nu startar vårt tredje projekt i stadsdelen. Habitat 7 är ett spektakulärt kontorsprojekt, och ett val för företag som söker en hållbar arbetsplats utöver det vanliga, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef på NCC Property Development.

Projektets uthyrningsbara yta uppgår till cirka 8 000 kvadratmeter, fördelat över åtta våningar. I gatuplan planeras för restauranger och annan service. Fastigheten ligger centralt vid Järntorget och uthyrningsgraden uppgår vid starten till 30 procent. 

Habitiat 7 Exterior West 03. Foto: Krook & Tjäder.

Huset byggs med med hybridstomme av klimatreducerad betong och trä, och har utformats med målsättning att ge minsta möjliga miljöpåverkan. Byggnaden kommer hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent, NollCO2 och Citylab för hållbar stadsutveckling.  

Habitat 7 beräknas stå färdigt första kvartalet 2025.

Profilbild

Om författaren

Skriv och tryck Enter för att söka