Inte lätt när det är svårt!

Det är inte lätt när det är svårt. Häromdagen skulle jag leverera ett par kubik betong ner i ett av tunnelbyggena. Jag möttes vid tunnelmynningen av kunden som skulle lotsa mig, perfekt tänkte jag för vanligtvis är det inte särskilt bra vägbeskrivningar därnere och det finns många rör att vimsa omkring i.

Vi gav oss ner i tunneln och efter några minuters körning tar det stopp, vägen är avstängd. ”Det var inte avstängt här för en timme sedan” suckade kunden och så fick vi köra tillbaka hela vägen och prova nästa infart till vår tunnel. Där stod sprutpumpen och sprutade betong på tunnelväggar och tak så där kunde vi inte heller ta oss in.

Foto: Åsa Karlström.


Jahapp, sa kunden, vi har ett alternativ till,
men då blir det en jäkla bit att backa. Kanske går det att vända på vägen funderade han men jag hade varit i den tunneln ganska nyligen och visste att det fanns kanske ett ställe att vända på och risken att det var blockerat nu var ju rätt stor så jag sade att det är bättre att jag backar hela vägen. Det höll han med om så han sade att jag skulle ”backa mot ljuset i tunneln” vilket var helt rätt, vi skulle nästan hela vägen ut till en mynning man jobbar med.

Jag började backa men tyckte att jag hade dålig belysning längst bak. Gick ut för att vrida till lamporna och upptäcker då att bara en av fyra backlampor funkar, dagen innan hade jag haft två vilket räckte fint. Nu blev det genast jobbigare att backa, det är svårt i mörkret att se grushögar, material eller parkerade maskiner trots hyfsad belysning så man fick verkligen fokusera.

För att dessutom göra det ännu lite jobbigare står det starka strålkastare som arbetsbelysning lite här och där i tunneln. De gör att man dels inte ser ett skit bakom dem utan får backa ”på känn” och dels blir man bländad när man har dem framför sig. Ett bra exempel på säkerhetstänk som blivit fel.

Efter 1,2 km backning, vilket tog 13 minuter, var jag framme vid lossningsstället och kunde lossa. Då hade vi ägnat en timme åt att försöka ta oss fram i tunnlarna. Att det ska vara så jäkla bökigt att få leverera lite betong!

Profilbild

Om författaren

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag kör till vardags för Heidelberg Materials Betong Sverige men när det behövs kör jag även åt andra aktörer. Mina intressen förutom betong är loppisar, jänkare, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre.

Skriv och tryck Enter för att söka