Nytt grundelement sparar energi!

Finja Betongs sortiment har utökats med en ny variant av ett Garage-element som kan bidra till en lägre energiförbrukning. Den nya modellen blir ett komplement till den befintliga och rymmer mer cellplast, vilket ger ett högre isoleringsvärde i grundplattan. Ett resultat av att elementets höjd ökats med 100 mm. 

– Grunden utgör en enormt viktig del i samband med nybyggnation och med vårt breda sortiment av grunder och cellplast tar vi verkligen fasta på detta. Vårt Garage-element är en omtyckt produkt på marknaden och med den nya, högre varianten möter vi efterfrågan för de som önskar en förhöjd invändig sockel i kombination med ett bättre U-värde, säger Magnus Andersson, vice vd på Finja Betong.

Utöver fördelarna gällande isoleringsförmåga, så kallat U-värde, ska det även vara tids- och kostnadseffektivt att bygga med det nya grundelementet. Med en invändigt förhöjd sockel som består av en förmonterad fibercementskiva snabbas monteringsprocessen upp.

Garage-element er ett grundelement för nyproduktion av garage men fungerar även i industrihallar där det finns behov och ibland även krav på ett visst isoleringsvärde. 

Profilbild

Om författaren

Skriv och tryck Enter för att söka