Många fula ord!

”Jag backade in i pumpens ena sidolucka!”

Dagen började bra med körning från Hammarby till Södertälje. Med Stockholmsmått mätt får det anses vara ”långkörning” och sådana gillar jag ju så det var en bra start på dagen. Det gick dock över efter att lossningen var klar och jag backade in i pumpens ena sidolucka och krökte till min balkong rejält. Luckan mådde däremot utmärkt. Många fula ord och förklarade för pumpföraren vad som hade hänt. Det är sådant som händer var det enda han sade och så är det ju.

Huvudsaken är att det inte är folk som blir skadade, material kan lagas. Jag kör fram och så får pumpen tömma tillbaks lite returbetong i mig, därefter kunde jag säkerhetsspola i pumpen och sedan ringde jag fabriken och chefen och talade om vad som hade hänt. Begav mig till Tumba och lämnade returen samt spolade rent bilen och sedan vidare till verkstaden.

Det företag som monterar påbyggnationerna på våra lastbilar (det som gör lastbilen till en betongbil) heter RJ Mekan och ligger i Tumba. De utför även service och reparationer. RJ Mekan startades 1989 och har därmed över 30 års erfarenhet av branschen och redan från början var fokus på betongbilar. Med stort intresse för utveckling och gediget yrkeskunnande har RJ Mekan utvecklats till ett ledande företag inom branschen i Stockholm med omnejd. Jag har kört betong i åtta år och det har alltid varit RJ Mekan som har varit räddaren i nöden när något har behövt fixas. Trevligt och kunnigt folk som är bra att ha att göra med.

Jag var rätt ledsen när jag kom dit, visserligen var det en ren olyckshändelse men det kändes surt att bilen fick en stilleståndsdag och dessutom kostade i reparationer. Efter en stund försvann dock det mesta av det dåliga humöret. Jag fick hjälpa till med reparationen och jag som är närapå uppväxt i en verkstad älskar det.

Jag uppskattar mycket att jag får hjälpa till med betongbilen även om det är mest basala saker som räcka verktyg, skruva i bultar eller som på bilden; pressa på balkongen för kung och fosterland så att den kunde skruvas fast i rätt position. Även om det är trist att behöva åka dit så är det alltid lika trevligt att vara där.
När vi var klara var även fabriken klar med dagens jobb så det blev hemgång, lika bra det!

Profilbild

Om författaren

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag kör till vardags för Heidelberg Materials Betong Sverige men när det behövs kör jag även åt andra aktörer. Mina intressen förutom betong är loppisar, jänkare, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre.

Skriv och tryck Enter för att söka