Landsdomaren klart!

De 60 lägenheterna klara för inflytt!

Landsdomaren i Lund är klar. Det är en spektakulär byggnad i nio våningar ritad av arkitektfirman Lipinski Architects med konferensrum och hyreslägenheter.

Byggnaden har en bro till lundahotellet PLACE (f.d Hotel Djingis Kahn) vilket gör konferensmöjligheterna bättre. De 60 lägenheterna kan även de dra nytta av hotellet och beställa städning och äta på restaurangen.

Varje våning roterar vilket gör att varje lägenhet har balkong samtidigt som byggnaden får ett unikt utseende. Fasaden består av Tombak metall och fönstren är klädda i oljad ek. Här och var får den råa betongen synas.

Byggherre är Dag Hallencreutz och projektsamordnare Kickos.

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka