Väsby nästa för Smidmek!

Stort kontrakt för Peabbolaget!

Smidmek har skrivit avtal med Väsbyhem som innebär projektering, leverans och montage av stommen till två nya bostadskvarter i Upplands Väsby. Uppdraget omfattar två nya bostadskvarter med 158 lägenheter i Upplands Väsby

Victor Hallberg, vd på Smidmek, foto: Sundbom Photography.

– Det är en av Smidmeks största affärer någonsin och det känns väldigt kul att få det här förtroendet av Väsbyhem, säger Victor Hallberg, vd på Smidmek.

Totalt kommer Smidmek att leverera 6 000 kvadratmeter skalvägg, 14 000 kvadratmeter plattbärlag och 9 500 kvadratmeter fasad. Projektet sker i samarbete med Smidmeks två systerbolag där skalväggar och plattbärlag levereras från Byggelements närliggande fabrik i Katrineholm medan K-system har hand om bygghandlingsprojektering och tillverkningsritningar.

– Affären kommer lägligt i en lite orolig ekonomisk tid där många byggherrar blivit försiktiga med att satsa. Det här fyller orderstocken på ett bra sätt och tryggar vår sysselsättning i region öst, säger Victor Hallberg.

– Husen kommer att byggas i klassisk stil med inspiration från sekelskiftet eftersom det är något kommunens invånare efterfrågar. Projektet genomförs som en delad entreprenad, säger Cesar Bengtsson Morales, projektledare på Väsbyhem.

Beviljat bygglov väntas inom kort. Montagestart är i april 2023 med färdigställande i sommaren 2025.

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka