Nordisk Bergteknik expanderar!

Förvärvar samtliga aktier i Berg & Betongförstärkning!

Nordisk Bergteknik förvärvar samtliga aktier i Berg & Betongförstärkning Jarl-Eric Majqvist AB. Berg & Betongförstärkning grundades 2005 och omsätter cirka 20 miljoner kronor på årsbasis. Bolaget har ett tiotal medarbetare med spetskunskap som tillhandahåller tjänster inom framför allt grund- och bergförstärkning, källarutgrävningar och huslyft. Verksamheten har sin bas i Kungsbacka och verkar främst i västra Sverige men åtar sig uppdrag i hela Sverige.

-Berg & Betongförstärkning är ett innovativt bolag med kompetent ledning och mycket kvalificerade medarbetare. Det finns idag pågående samarbeten och vi har arbetat tillsammans med bolaget i flera år. Nu skapar vi möjlighet att utveckla samarbetet och fortsätta tillväxtresan tillsammans, säger Andreas Christoffersson, vd Nordisk Bergteknik.

Preliminär köpeskilling uppgår till 22,6 miljoner kronor. Delar av köpeskillingen kommer återinvesteras genom köp av aktier i Nordisk Bergteknik, varvid dagens ägare blir långsiktiga ägare i Nordisk Bergteknik. Förvärvet kommer att redovisas i segmentet Grund Sverige och tillträde förväntas ske under fjärde kvartalet 2022.

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka