Årets Jämställdhetspris!

De nominerade till Årets Jämställdhetspris!

Juryarbetet för årets priser på Betonggalan är snart klart och vi börjar nu presentera de nominerade. Först ut är Årets Jämställdhetspris där juryn bestått av: Anna Henriksson, Sverigehuset, Angela Holecek, Thomas Betong och Ingrid Tjersland, Starka.
Sponsor är Byggmässan.
De nominerade är:

Betongvärlden

Byggcheferna
Branschföreningen Byggcheferna har genomfört en kartläggning som visar en kraftig underrepresentation av kvinnor bland chefer i samhällsbyggnadssektorn. Kartläggningen visar också en underrepresentation bland homosexuella, människor med annan etnisk identitet och människor med funktionsvariation. Kartläggningen är den första i sitt slag och ger en bra grund till fortsatt jämställdhetsarbete i samhällsbyggnadssektorn. För att skapa förändring måste vi veta nuläget. 

Julia Fredäng, marknadschef Ahlsell
Julia arbetar som marknadschef på Ahlsell med ansvar för betongkomplementsaffären. Julia är ett konkret exempel på hur ett inkluderande och starkt ledarskap kan skapa förändring i en konservativ bransch. Ahlsell satsar på sitt jämställdhetsarbete och sin företagskultur. Julia har med sitt ledarskap skapat förutsättningar och fått in fler kvinnor in i sitt mansdominerade team och fått hela gänget att göra en stor värdegrundsresa och på riktigt positivt förändrat synsättet i gruppen. Julia driver förändring och skapar skillnad på riktigt.

Sila snacket
Sila snacket har fått stort genomslag i branschen och blivit en ögonöppnare. Initiativets syfte är att alla ska trivas på sin arbetsplats och alla ska känna att de är välkomna. I byggbranschen upplever många att det förekommer diskriminerande skämt, härskartekniker och en hård jargong. Sila snacket har uppmärksammat detta och skapar förändring på ett sätt som fått genomslag ute på byggen.

Betonggalan äger rum den 17 november på Waterfront i Stockholm. Från och med kl. 13. 00 kan du höra alla de nominerade föreläsa för juryn som sen utser vinnaren.

Köp din biljett redan nu här!

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka