NVF Broseminarium i Reykjavik

Ylva Edwards rapporterar från det årliga mötet!

Det årliga NVF Broseminariet anordnades på Hilton Nordica Hotel i Reykjavik 5-6 oktober. Fokus låg på klimatfrågor inom nordisk broindustri. Första dagen ägnades åt CO2-beräkningar samt Miljökrav i kontrakt. Under dag två behandlades Krav och föreskrifter, överdimensionering och materialanvändning samt Digitalisering och kapitalförvaltning med hänsyn taget till klimat. Totalt 19 presentationer framfördes. Danmark stod för sju av dessa. Norge, Finland och Island stod för tre vardera och Sverige för 2 (WSP via Teams samt undertecknad). Ytterligare en presentation från Storbritannien ingick via Teams. Samtliga presentationer kommer bli tillgängliga för nerladdning.

En uppskattad teknisk rundtur i Reykjavik tog oss till en lång spektakulärt utformad gångbro, stadens rådhus samt bjöd på en grundlig rundvandring/klättring i den nya parlamentsbyggnaden som var under konstruktion. Vi hann också med att få en glimt av stadens landmärke nummer ett – Hallgrimskirkja som för all del syns var man än befinner sig i staden. Dagen avslutades med middag och trevlig samvaro på en restaurang i centrum.

Mycket intressant och välordnat event. Men ack så dyrt det är på Island!

Nästa år är det Sverige och Trafikverkets tur att stå för värdskapet. Det ser samtliga cirka 40 deltagare vid seminariet i Reykjavik fram emot.

Profilbild

Om författaren

Ylva är teknisk doktor i Väg och banteknik samt docent i Brobyggnad vid KTH. Har arbetat på VTI, KTH och CBI Betonginstitutet/Rise. Driver sen 2017 egen konsultverksamhet i företaget Ylva Edwards Materialteknik AB. Ingår i Ytskyddsakademien och har medverkat i en lång rad forsknings- och utvecklingsprojekt.

Skriv och tryck Enter för att söka