3D-hus nomineras för arkitekturen!

Tobias von Haslingen en av tre nominerade!

”Sveriges första 3D-printade betonghus är ett bevis på att byggindustrin inte behöver vara utesluten från den utveckling mot allt mer automatiserade processer som kännetecknar andra områden inom tillverkningsindustrin. Byggnaden visar att printtekniken kan öppna dörren till en ny formvärld där gjutteknikens begränsningar ersätts av den geometriska frihet och den materialverkan som den nya tillverkningsmetoden banar väg för.

Så lyder motiveringstexten från juryn för årets arkitekturpris. Juryn består av Tobias Nissen, Vera Arkitekter, Åsa Kallstenius, Kod Arkitekter, och Roger Spetz, Gatun Arkitekter.
Sponsor är Pigmentec.

Läs mer om Sveriges första 3D-printade hus här!

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka