Tillbaka hos Alex

Åsa tar sig tillbaka till Särna

När jag hade bestämt att jag skulle åka upp till Särna på några dagars semester i september så var det dels för att vandra, dels för att hälsa på folk. Bland annat dem på fabriken som var mitt hem i sexton veckor. Jag har även hållit kontakten med Alex, en kund som jag levererade betong till. Det var egentligen inget särskilt med jobbet, det var en husplatta och rännlossning som så många andra gånger men det var väldigt trevligt folk på plats. Betong och trevligt folk är ju som alla vet ett utmärkt recept på en bra dag, det är sedan gammalt. 


De skulle bygga hus och garage på en helt underbar skogstomt i närheten av Grövelsjön i norra Dalarna, ungefär en timmes körning från fabriken. Jag kom dit med sista lasset och lossningen flöt på finfint medan vi pratade om allt möjligt. Det sista som skulle gjutas var plintar till en kommande altan och de skulle placeras mitt ute i blåbärsriset, till höger om stubben nedanför backen, ungefär. Här visade man att man hade svart bälte i offroadkörning med tung skottkärra, imponerande insats!

Först tvekade jag lite innan jag hörde av mig till Alex och frågade om jag fick komma förbi och titta på husbygget. Jag tänkte att varför skulle de ha något intresse av att en chaufför kommer och tittar på ens husbygge, det kändes nästan lite framfusigt liksom. Det var obefogade funderingar och jag fick jättegärna komma förbi, det var bara roligt att jag engagerade mig.  Huset är ritat av Alex med familj, är på 130 kvadrat och har stora fönster som vetter mot skog på tre sidor. De har haft älg ända framme vid altanen! Ett fantastiskt hus med underbart läge och det var så roligt att få komma på besök och att skriva en blogg med ”tillbaka hos”-tema. Tack för titten!

Profilbild

Om författaren

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag kör till vardags för Heidelberg Materials Betong Sverige men när det behövs kör jag även åt andra aktörer. Mina intressen förutom betong är loppisar, jänkare, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre.

Skriv och tryck Enter för att söka