RISE stänger CBI!

Gamla CBI Betonginstitutet i Stockholm flyttar till Borås.

Rise lägger ner betongverksamheten i Stockholm. Det meddelar man i ett mejl till sina anställda som Betongvärlden tagit del av.

”All provningsverksamhet på materiallab på Drottning Kristinas väg 26 ska flyttas till Borås för att här kunna växa och utvecklas vidare. Hyreskontraktet på Drottning Kristinas väg 26 sägs upp och verksamheten på den adressen upphör”, skriver man.

Istället ska man satsa på verksamheten i Borås. Så här beskriver det i samma mejl: ”RISE verksamhet inom cement- och betong i Borås blir en hubb för erbjudanden kring forskning och provning av cement, betong och alternativa bindemedel. Genom att samla all expertis och teknik på en sajt kan vi vara mer flexibla och snabbfotade och enkelt ställa om och skala upp efter samhällets och kundernas förändrade förutsättningar och behov. Samtidigt vill vi utveckla, utöka och stärka vårt erbjudande inom utbildning och utredning där vi kommer att växa och bli fler. Det innebär att vi samlar all verksamhet inom cement- och betong i en avdelning, Infrastruktur och betongbyggande. ”

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka