Roligaste jobben hittills!

Åsa gör en åtta-i-topp-lista!

Jag lossade betong till markförstärkningsarbeten i Stigbergsparken i Stockholm. Marken förbereds inför den nya tunnelbanestationen Sofia som kommer ligga därunder och det är såklart önskvärt att parken stannar på sin nuvarande nivå och inte trillar ner på stationen.

Medan jag stod där och lossade kom en verkare förbi och kommenterade min ”Betongbruden”-skylt jag har i framrutan. Jag förklarade vem Betongbruden var och föreslog att han skulle googla det. Han frågade ”vilket är det roligaste jobb du har haft”? Åh, det var ingen lätt fråga konstaterade jag men sedan insåg jag att helikopterlossningen är en klar vinnare.

Frågan han ställde fick mig att fundera lite mer på roliga tillfällen i jobbet och jag insåg att jag har haft det jäkligt bra med bra arbetsgivare. Det blev en lista över roliga saker jag har fått vara med om tack vare jobbet:
1. Helikopterlossningen
2. Klättrat upp i en tornkran. Jag är väldigt höjdrädd men gav mig fan på att ta vara på chansen vilken är extremt ovanlig att man får. Bommen var 65 meter, vi klättrade upp ovanför styrhytten, 72 meter! Notera den smala ytan att stå på. Obeskrivligt stolt efteråt!
3. Jobbat i Särna.
4. Jobbat med vindkraftbygge i Sundsvall.
5. Hämtat hem en dragbil och trailer från Partille. Då hade jag inte kört släp sedan jag tog släpkortet 8 år tidigare (!) och trailer hade jag bara kört en gång från Brunna till Vällsta (ungefär en mil) med sällskap. Det var all erfarenhet jag hade. Med på det äventyret var kollegan Sussie och vi körde halva vägen var, andra halvan körde vi nån liten firmabil. Är glad och stolt över att dåvarande företag hade förtroende för mig så att jag fick den möjligheten.
6. Alla underbara kollegor, kunder, nya bekantskaper, allt man lärt sig.
7. Alla skärgårdsjobb, till och med den gången det vräkte ner blötsnö och blåste så att en stor del av betongen hamnade på båtens reling istället för i pumpen.
8. Alla trånga, bökiga jobb. Jag behöver få lite utmaning emellanåt för att inte ledsna. På bilden backade jag under/igenom ett hus med båda speglarna invikta, jag fick lita helt på han som instruerade mig.

Nu har jag blivit erbjuden jobb i gruvan i Kiruna. Jag har länge velat se gruvan och att få möjlighet att jobba där är självklart något jag tänker ta vara på, vilken erfarenhet!  Planen är att åka upp som semestervikarie någon gång nästa sommar. Jag är så oerhört tacksam att mitt företag H. Grann Åkeri AB stöttar mig i detta, det är verkligen vardagslyx att få jobba på ett sådant företag.

Film från helikopterlossningen!

Jobbar mest vinner!

Måndag hela veckan!

Profilbild

Om författaren

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag kör till vardags för Heidelberg Materials Betong Sverige men när det behövs kör jag även åt andra aktörer. Mina intressen förutom betong är loppisar, jänkare, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre.

Skriv och tryck Enter för att söka