Betongfabrik i konkurs

Betongfabriken i Rånnesta går omkull

– Orsak till obestånd ska vi titta närmare på men enligt ställföreträdarna är orsaken ökade kostnader som bolaget inte kunna ta ut genom högre pris till kunderna, säger advokaten  och konkursförvaltaren Clas Rosdahl till Framtidens Bygg.

Betongfabriken i Rånnestas affärsidé är tillverkning av betongprodukter samt uppförande av stålkonstruktioner, underhållsarbete inom industrin och därmed förenlig verksamhet. Omsättningen ligger på  35 miljoner kronor.

Ett par större projekt har varit olönsamma.

– Likviditeten var den omedelbara orsaken till konkursen.

Det finns dock en stark tro på att verksamheten lever vidare.

– Vi har goda förhoppningar om att kunna överlåta verksamheten, säger Clas Rosdahl.

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka