Ebba ny hållbarhetschef i Heidelberg

Heidelberg Materials förstärker med Ebba Örwall Lovén

Den 1 januari 2023 tillträder Ebba Örwall Lovén rollen som hållbarhetschef för Heidelberg Materials (tidigare HeidelbergCement) i Sverige.

‒ Jag ser fram emot att få vara delaktig i allt spännande som händer inom koncernen på hållbarhetsområdet och att hitta fler synergier mellan våra verksamheter. Utöver koncernens omfattande satsningar på klimatomställning, ser jag stor potential inom cirkulär ekonomi. Jag anser att en av de viktigaste frågorna för bygg- och anläggningsbranschen är att använda långsiktigt hållbara material, hushålla med resurserna och hitta fungerande lösningar för återvinning, säger Ebba Örwall Lovén.

En grundpelare för Heidelberg Materials är att kunna tillverka och leverera klimatpositiv cement och betong år 2030. Ebba Örwall Lovén kommer närmast från rollen som kvalitets- och miljöchef för Betongindustri.

Bättre kontroll med betong!

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka