Slussenprojekt skenar

Budgeten tredubblas enligt uppgifter.

Den nya bussterminalen i Katarinaberget vid Slussen kommer kosta 5,7 miljarder kronor. Inte de 1,9 miljarder som budgeterats.

– Jag är extremt oroad över signalerna vi får. Ansvarsfrågan behöver nu utredas, men en hel del tyder på att det funnits en alltför dålig styrning, säger det nya investeringsregionrådet Jens Sjöström (S), till Mitt i Nacka.

I mitten av december beslöt koalitionen av S, MP och C att tillsätta en ny, extern granskning för att få klarhet i vad som hänt.
Flera uppgifter säger att den nya bussterminalen dessutom kommer bli kraftigt försenad, i värsta fall blir den då klar 2029/2030.

– Vi gör en annan bedömning. Med den information vi har så här långt känner vi oss trygga med att vi kan hålla fast vid att det blir klart under 2025, säger Eva Rosman, kommunikationschef för Slussenprojektet.

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka