Drottning Silvias Konsertsal

Det här är ett redaktionellt samarbete med Pretec.

I samband med renovering på Lilla Akademin görs en omfattande ombyggnation för att skapa en unik konsertsal, Pretec har levererat flera olika produkter till projektet.

Drottning Silvias konsertsal ligger i musikskolan Lilla Akademiens lokaler i Vasastan, Stockholm. Den 22 oktober hölls den officiella konsertinvigningen, där Kungaparet närvara för att inviga salen. Konsertsalen är ungefär 500 kvadratmeter och rymmer omkring 300 personer.

Arkitekten av salen är italienaren Giorgio Palú och den världsledande akustikern Yashuia Toyota.

Pretec har levererat en mängd produkter till Carlhans Järnarbeten AB som är med och utsmyckar den mäktiga konsertsalen. Samarbetet med Carlhans har varit oerhört bra och mynnat ut i ett väldigt lyckat projekt!

I taket på bygget används Pretecs PDS och ASDO dragstag M30 som skapar en praktfull lösning för det arkitektritade taket. I bygget används även en hel del gängstänger från golv till tak, tillsammans med våra skarvhylsormuttrar, bultar och brickor. Stålbyggnadsskruv används också och utgör även en fin detalj i bygget. Andra produkter i bygget är kilstål och Lindapter Typ A.

Anrik industrilokal får ett lyft!

Profilbild

Om författaren

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Skriv och tryck Enter för att söka