Steg för jämställdheten

Både jury och sponsor klar.

Tranemo Prefab kliver in som sponsor för Jämställdhetspriset på Betonggalan. Företaget som har sina rötter i Valdemar Hermanssons Tranemo Cementvaruaktiebolag från 1923 ägs och drivs idag av Bernt-Ove Andersson, Roland Börjesson, Claes Axell, Marcus Gustafsson och Johan Kettil. företaget har 140 medarbetare och omsätter nästan 250 miljoner.

Juryn består i år av ordförande Anna Henriksson, vd, Sverigehuset, Angela Holecek, HR-chef, Thomas Betong, och Kjell Bye, KMA-chef, BRA Bygg.

Priset delas ut på Betonggalan den 12 oktober på Waterfront i Stockholm, men redan nu kan förslag på nomineringar ges.

Kriterier för att nomineras är: ”Delas ut till företag, projekt eller person som genomfört viktiga insatser som främjar jämställdhet. Jämställdhet handlar om jämlikhet mellan kvinnor och män som ska ha samma möjlighet att forma samhället och sina egna liv.”

Miljöpriset har fått sponsor!

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka