Innelistan vecka 11

Grand Old man toppar.

Tre heta kandidater tar sig in på veckans Innelista. Konkurrensen är stenhård, det räcker inte ens att vinna en Kasper för att bli etta.

3. Merkurhuset
Bornstein Lyckefors Arkitekter, numera Olsson Lyckefors Arkitektur, vann Kasper Salinpriset med sitt robusta kontorshus vid älven i Göteborg. I Göteborg var även Arkitekturgalan i ett nedskalad format utan föreläsningar och nästan utan publik. Tacka vet jag storsatsande Betonggalan.

2. Tranås Cementvarufabrik
Köper upp Borensbergsfarbiken från K-prefab och storsatsar. Wow! Snart får vi väl se dem på Betonggalan.

1. Gunnar Hagman
Har precis hasat sig ner från vd-stolen hos Skanska när han kliver upp på posten som jurymedlem till Arbetsmiljöpriset på Betonggalan. Hjärtat klappar för arbetsmiljö och priset får ett statussnäpp uppåt. Nu saknar vi bara sponsor, men det kommer.

Vinninga får ny vd

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka