Ytterligare en ny chef på Swerock

Johannes Pettersson blir chef i region Nord för Peab Asfalt och Swerock.

Catherine Sollerman presenterades nyligen som regionchef för Swerock och Peab Asfalt i region Väst.  Nu har det även klargjorts att Johannes Pettersson, 31, blir regionchef i region Nord.

– I den nya rollen ser jag fram emot att arbeta med vårt arbetsgivarvarumärke, med fokus på kulturen och våra två verksamheters klimat- och miljömålsresa, säger Johannes Pettersson, som har varit på Swerock sedan 2016.  

Närmast kommer Johannes Pettersson från uppdraget som biträdande avdelningschef för ballastverksamheten i Swerock, region Nord.

– Det finns flera fördelar med att vi leder de två bolagen gemensamt. Som två av de ledande leverantörerna inom sina respektive områden, matchar Swerock och Peab Asfalt varandra väldigt bra. Vi verkar i samma bransch med samma kundbas, men med kompletterande erbjudanden, säger Johannes Pettersson och fortsätter:

– Det blir dessutom enklare att göra vår klimat- och miljömålsresa tillsammans, särskilt för att kunna ha framdrift i den takt vi vill och behöver. Våra ECO-varumärken är ett av flera tydliga vägval vi redan tagit tillsammans. Nu behöver vi samordna arbetet på ett smart sätt. Inte minst med tanke på det som sker i norra Sverige just nu, och de satsningar som görs mot den gröna industrin. 

I regionen hanterar bolagen flera miljoner ton material per år till bygg- och anläggningsbranschen, och här arbetar i dagsläget över 200 medarbetare. 

– Att vara en attraktiv arbetsgivare är fortsatt ett prioriterat område. Kulturen är en viktig fråga för mig, både inom företagen och i branschen i stort. Här ser jag en stor potential för branschen att bli mer mångfacetterad. Alla ska känna sig välkomna, vi kommer behöva ny kompetens och arbetskraft för att klara av den påbörjade omställningen, säger Johannes. 

Johannes Pettersson tillträder sin nya roll 1 april och ersätter Stefan Axelsson som, parallellt med sin roll som vd för Swerock Sverige, även varit tillförordnad regionchef i region Nord under det senaste halvåret.


Profilbild

Om författaren

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Skriv och tryck Enter för att söka