Lindroos får eget pris!

Nytt pris på Betonggalan 2023!

Nu är det klart. Årets Arkitekt ersätts av Bengt Lindroos Pris på Betonggalan. Betongvärlden har varit i kontakt med Bengt Lindroos barn som gärna ser att minnet av pappa lever vidare i ett betongpris.

Priset blir inget vanligt pris som i kategorierna ”Roger”. I stället lyfts priset ut med en prissumma som ger priset mer tyngd.

Kriterierna är: ”Bengt Lindroos Pris tilldelas arkitekter som under de senaste två åren färdigställt en intresseväckande byggnad till vars arkitektoniska kvalitet materialet betong bidragit väsentligt.”

Ordförande i juryn är Tobias Nissen, Vera Arkitekter.

Och prissponsor är… inte klart ännu. Anmäl intresse till roger@betongvarlden.se.

Roger Andersson

Om författaren

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Skriv och tryck Enter för att söka