Starkachefen prisad av prinsen

Lena Holst tilldelades Näringslivsmedaljen.

Den 8 maj ägde Kungliga Patriotiska Sällskapets årshögtid rum på Riddarhuset. Prins Carl Philip delade ut åtta Näringslivsmedaljer och en av dessa tilldelas Starkas koncernchef Lena Holst.

– Det känns jätteroligt, verkligen, man känner sig uppskattad för det arbetet man har lagt ner och mycket stolt, säger Lena Holst som driver företaget tillsammans med sina släktingar. 

Lena Holst erhöll medaljen för att i tredje generationen ha tagit familjeföretaget till en ny nivå med långsiktigt och hållbart byggande.

– Att våga ta steget att omstrukturera verksamheten som vi gjorde för några år sedan och ta bort delar från verksamheten som inte vi hade någon vinst i, även om det var stor omsättning, det är nog det modigaste jag har gjort, säger Lena Holst.

Starka grundades 1930 och är fortfarande ett familjeägt företag, som tillverkar prefabricerade betongprodukter. Genom förvärv och avyttringar har företaget 280 medarbetare och över en halv miljard kronor i omsättning. Verksamheten är förlagd till Kristianstad, Arboga och Ängelholm med kontor i Lund.

Kungl. Patriotiska Sällskapet instiftade 1982 en särskild belöningsmedalj för att hedra berömvärda, individuella insatser inom svenskt näringsliv – Medalj för gagnerik gärning inom svenskt näringsliv. Medaljen, som är gjord i guld, utdelas efter beslut av Sällskapets förvaltningsutskott efter förslag av ledamöterna och tidigare mottagare av Näringslivsmedaljen.


Profilbild

Om författaren

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Skriv och tryck Enter för att söka