Hisingsbrons trapptorn invigt

Sista milstolpen i byggnationen av Göteborgs nya bro.

På fredagen den 26 maj öppnade Hisingsbrons trapptorn. Den sista milstolpen i byggnationen av den nya bron firades med en ceremoni och bandklippning innan tornen öppnades för allmänheten.

Vid ceremonin avtäcktes en plakett med kungens signatur från invigningen av bron i september 2021innan det bjöds på fika under bron i Lilla Bommen.

Hisingsbron är en del i en större plan för Göteborgs stads utveckling, en portal för sjöfarten och ett landmärke för regionen. I maj 2021 öppnades bron för gående, cyklister, bilar och bussar innan spårvagnarna släpptes in på bron i augusti.

Öppningen av Hisingsbrons trapptorn har försenats på grund av ett konstruktionsfel som innebar att balkongerna på två av de fyra trapptornen behövde förstärkas. Inget trapptorn behövde rivas, men på delar av de två balkongerna har betong bilats bort för att förstärka armeringen och gjuta ny betong.


Profilbild

Om författaren

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Skriv och tryck Enter för att söka