Finjas murblock har komplett EPD

Först i världen enligt involverade experter.

Finja Betongs Murblock Bas ECO är den första cementbaserade produkten med biokol som har tillgodoräknad kolsänka och förses med en tredjepartsgranskad miljövarudeklaration (EPD). Enligt Fina har involverade EPD-experter kallat den världens första i sitt slag.

– Vi är självklart stolta över att vårt basblock med inbyggd kolsänka nu har en komplett EPD godkänd av tredje part. Att miljövarudeklarationen dessutom är den första i världen av sitt slag och att resultatet visade sig vara ännu bättre än vår ursprungliga livscykelanalys är förstås extra glädjande, säger Gull-Britt Jonasson, vd på Finja Betong

I Murblock Bas ECO bidrar biokolet till en sänkning med cirka 56 procent av GWP (Global Warming Potential), jämfört med Finjas motsvarande produkt Murblock Bas.


Profilbild

Om författaren

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Skriv och tryck Enter för att söka