Aliens landar i skateparken

Ängelholm blir först i Sverige med att skapa åkbara konstverk i betong med hjälp av 3D-teknik. 

Under sommaren får Ängelholms skatepark en nytt utseende när konstverk i betong ska pryda parken på temat ”The alien has landed”. De åkbara konstverken är ett resultat av Evolve the spot – en workshop som ägde rum hösten 2022. Då bjöds lokala åkare in för att utveckla skateparken tillsammans med Rich Holland som är konstnär, arkitekt och skateprofil från Holland.

Två ytor i parken kommer att göras om där konstverken, som 3D-printas i betong, ska placeras. Hade det inte varit för den engelska staden Southampton som hann strax före, hade Ängelholm varit först i världen med åkbara betongkonstverk som framställts med hjälp av 3D-teknik. 

– Detta är ett spännande exempel på hur vi kan kombinera konst i det offentliga rummet med fysisk aktivitet och andra värden. Sen kan jag inte låta bli att bli extra stolt över att Ängelholm är bland de första platserna i världen där åkbara konstverk i betong skapas med hjälp av 3D-teknik, säger Susann Toft, kulturstrategisk samordnare i Ängelholms kommun.

Arbetet i skateparken genomförs av Beaverconcrete och Peab och beräknas vara klart i början av augusti.


Profilbild

Om författaren

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Skriv och tryck Enter för att söka