Största bostadsaffären för Smidmek

Avtal skrivet med Stockholmshem. 

Smidmek har tagit hem sitt hittills största bostadsprojekt efter att ha vunnit ytterligare en upphandling. Avtalet skrivs med Stockholmshem och ordervärdet är 143 miljoner kronor.

– Vi ser affären som ett styrkebesked i en tid där många projekt skjuts fram eller inte blir av, säger Victor Hallberg, vd på Smidmek.

Uppdraget gäller 151 hyreslägenheter, förskola, gruppboende och butikslokaler i kvarteret Persikan på östra Södermalm i centrala Stockholm.

Smidmek är en del av Peab Byggsystem och är en av de marknadsledande aktörerna inom projektering, leverans och montage av prefabricerade stommar.

Stockholmshems bostadskvarter på Södermalm är den tredje offentliga upphandlingen som Smidmek vinner. Tidigare motsvarande affärer gäller Danderyds sjukhus och ett bostadsprojekt för Väsbyhem. 

Tempot kommer att vara högt i projektet på Södermalm. Två montageteam och två kranar kommer att vara i gång parallellt.

– Vi har upparbetade rutiner och stor vana vid logistiska utmaningar i den här typen av innerstadsmiljöer, säger Victor Hallberg.

Totalt omfattar kvarteret Persikan 1 240 lägenheter varav en stor del redan är inflyttningsklara. Smidmeks del av entreprenaden är tydligt avgränsad, och montaget gäller bland annat plattbärlag, pelare, trappor och massiva innerväggar. Smidmek ska även tillhandahålla och montera utfackningsväggar med fönster.


Profilbild

Om författaren

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Skriv och tryck Enter för att söka