Montage pågår i Kv. Påsen

Kontorsfastigheten Kvarteret Påsen 1 i Hammarby Sjöstad i Stockholm byggs om under sommaren. Prefabsystem har levererat en ny huvudtrappa till befintlig byggnad, ett nytt torn om fem våningar som ansluter till befintliga huskroppar och tre våningar i stål och betong.

Enligt Prefabsystems projektledare Andreas Barbaranelli och montageledare Padma Heidemann med team har montaget av tornet på Kv Påsen nu kommit en bra bit. Tornet består av fem våningar som ansluter till befintliga huskroppar.

Kv Påsen 1 var ursprungligen en påsfabrik som uppfördes 1955. Efter ombyggnationerna beräknas lokalerna omfatta cirka 12 600 kvm i byggnaden som certifieras enligt BREEAM Bespoke nivå Excellent.


Profilbild

Om författaren

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Skriv och tryck Enter för att söka