Har branschen råd med återbruk?

Nytt rykande hett avsnitt av Studio Betong.

Missa inte att lyssna på Heidelberg Materials Precast Contigas marknadschef Carl Johan Appelberg när han berättar om projektet Återhus och vilka utmaningar som följer med återbruk. Till exempel är det inte bara att flytta håldäck från ett rivningsprojekt till en ny plats när alla byggnader har sina egna unika spännvidder. Men om vi ska lyckas minska klimatutsläppen och resursuttagen från Moder Jord måste vi återbruka alltmer. Hur kan branschen lösa detta?

Se avsnittet på Youtube här!

Profilbild

Om författaren

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Skriv och tryck Enter för att söka