S:t Eriks förvärvar

Tecknar avtal med Gunnar Prefab AB.

Från vänster: Anna Mårten, Monica Englund, Magnus Ström & Gunnar Englund

S:t Eriks har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Gunnar Prefab AB. Övertagandet av äganderätten genomfördes igår 6 september och innebär att S:t Eriks förstärker sitt produktutbud, sin kundbas och sina kompetensområden.

– Jag är mycket glad över att vi har fått möjligheten att förvärva Gunnar Prefab. Det är ett välskött bolag och vi ser goda möjligheter att växa affären och öka vår marknadsandel inom prefabricerade betongprodukter inom infrastruktur, säger Magnus Ström, vd S:t Eriks.

Familjeföretaget Gunnar Prefab grundades 1995 och är producent och leverantör av prefabricerade betongprodukter, framför allt riktade mot infrastruktur. Bolaget har även produktion av fundament. Under 2022 uppgick omsättningen till cirka 81 miljoner kronor. Verksamheten kommer att drivas som ett separat bolag inom S:t Eriks-koncernen. Nuvarande vd:n Anna Mårten blir fortsatt ansvarig.

– Vi ser väldigt positivt på att S:t Eriks blir ny ägare till Gunnar Prefab. S:t Eriks är en långsiktig och stabil ägare och med deras befintliga organisation finns det en djup och lång branscherfarenhet, säger hon.

S:t Eriks är leverantör av sten och betong sedan 1888. År 2018 förvärvades S:t Eriks av bolaget Volati AB, en svensk industrigrupp, som består av de två affärsområdena Salix Group och Industri. I S:t Eriks Gruppen ingår dotterbolagen Stenentreprenader i Hessleholm, Vinninga Cementvarufabrik AB, Byggsystem Direkt Sverige AB och Nordskiffer AB.

Profilbild

Om författaren

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Skriv och tryck Enter för att söka