Banka betong!

Åsa har stådag, då får betongen ge vika.

Jag hade stådag och då brukar man passa på att ha lite extra fordonsvård som att smörja, byta lampor, tvätta eller städa. Jag passade på att gå ner i roteraren och se hur det såg ut med eventuell fastbrunnen betong och det fanns lite grann som jag bankade bort en del med slägga. Varmt som fasen, tungt och inte helt riskfritt. Det finns en överhängande risk att stora betongsjok släpper när man bankar och det är svårt att stå helt skyddad från det. Hittills har jag som tur är klarat mig helt utan incidenter. 

Det här med att banka betong är något som jag gör helt frivilligt. Dels är det en tillfredsställelse när det släpper, dels är det väldigt bra motion för mina stela muskler. Jag vill gärna gå ner och göra det här nån gång i månaden men det hänger på om jag har stådag eller inte, Det blir för jobbigt med både körning och banka. Vi lämnar bilarna till bilning när det behövs, det här är bara för att försöka hålla efter lite.

Efter bankandet blev det lite städning av hytten och så lite smörjning. Jag passade även på att läsa ikapp en del instruktioner/dokument som jag hade kvar att gå igenom. Avslutningsvis gjorde jag en fordonskontroll där en rad punkter kontrolleras och prickas av, som tex fungerande nödstopp, belysning, brandsläckare osv. Det blev en hyfsat produktiv dag trots ingen körning.”

Se filmen inifrån trumman!

Profilbild

Om författaren

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag kör till vardags för Heidelberg Materials Betong Sverige men när det behövs kör jag även åt andra aktörer. Mina intressen förutom betong är loppisar, jänkare, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre.

Skriv och tryck Enter för att söka