Weber godkänner fuktig betong

Snabbare byggprocess med nya våtrumslösningar.

När tätskikt i våtrum ska monteras är torktiden för betong- och golvavjämningsunderlag den stora utmaningen. Långa ställtider i byggprocessen och svårigheter att planera arbetsflöden ställer till problem, och för att snabba upp torktiden har man ibland valt dyra och miljöbelastande lösningar.

Weber har undersökt hur det går att bidra till effektivare processer kring våtrumslösningar. Det har resulterat i att bolaget nu godkänner underlag av betong och golvavjämning med en relativ fuktighet upp till 95 procent vid montering av Webers alla tätskikt. Den tidiga appliceringen snabbar upp byggprocessen och gör det dessutom möjligt att välja betong som minskar både kostnader och miljöbelastningen.

FoU-direktör till Weber!

Profilbild

Om författaren

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Skriv och tryck Enter för att söka