MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Grattis Dalaupproret!

Gabriella Hagman och Kristina Hansen, Dalaupproret som vann årets jämställdhetspris 2023

Gabriella Hagman och Kristina Hansen, Dalaupproret som vann årets jämställdhetspris 2023

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

De vann Årets Jämställdhetspris.

Vi fortsätter rapporteringen från Betonggalan och presenterar ännu en vinnare – Dalaupproret för en jämställd byggbransch som tog hem Årets Jämställdhetspris. Initiativet representerades av Gabriella Hagman, vd för arkitektfirman Mondo och Kristina Hansen, vd för Structor Byggteknik Dalarna.

Grattis! Kom det som en överraskning att ni vann?
– Tack! Ja, vi hade ingen förkänsla överhuvudtaget utan tänkte att Peabs initiativ Byggåret var så bra att det skulle bli tufft för oss. Vi blev glatt överraskade!

Hur har dagen varit i övrigt, tycker ni?
– Det har varit intensivt och jättekul att få lyssna på alla presentationer. Det känns roligt att det inte bara är en gala med prisutdelning utan att man också har fått möjlighet att inspireras av det som de andra nominerade pratade om. Sedan hann vi ju inte lyssna på alla, vi höll ju själva ett föredrag och var lite låsta till det.

Kommer ni tillbaka nästa år?
– Det är första gången som vi är med på galan och vi kommer kanske tillbaka nästa år. Det har varit mycket intressant kring betong och konstruktioner, Årets Betongkonstruktör var jättekul att lyssna på och Årets Miljöpris var jätteintressant.

Här är vinnarna!

Läs mer