MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Johan Skoglund slutar som koncernchef på JM

JM:s koncernchef går i pension

Johan Skoglund slutar som koncernchef på JM

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Efter 21 år som verkställande direktör på JM har Johan Skoglund meddelat styrelsen att han beslutat gå i pension under 2024.

Johan Skoglund har arbetat inom JM i 37 år varav 21 som koncernchef. I juni 2024 går han i pension.

– Jag har arbetat hela mitt yrkesverksamma liv på JM. Det har varit fantastiskt intressant, inspirerande och lärorikt, men också krävande. Även om jag fortfarande trivs väldigt bra i rollen börjar det nu bli dags att planera och förbereda mig för tiden efter JM, säger vd och koncernchef Johan Skoglund.

JM:s styrelseordförande Fredrik Persson kommenterar beskedet så här:

– Johan Skoglund har genom sitt stora engagemang och goda ledarskap lett JM:s resa från en bostadsutvecklare med fokus på Stockholm till den ledande nordiska bostadsutvecklare bolaget är idag. Genom sitt arbete har Johan Skoglund skapat förutsättningar för en fortsatt framgångsrik resa för JM. Styrelsen och jag vill rikta ett varmt tack till Johan för över tre decenniers mycket gott arbete och önska honom allt väl framåt, säger.

Styrelsen kommer nu att initiera processen för att rekrytera en ersättare. Johan Skoglund kommer som längst att fortsätta som vd fram till och med den 1 juni 2024.

Läs mer