MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Swerock har nyligen tecknat ett tre-årigt avtal med byggbolaget Thage i Skåne AB om att bli deras leverantör av betong

Långt avtal med Thage i Skåne

Swerock har nyligen tecknat ett tre-årigt avtal med byggbolaget Thage i Skåne AB om att bli deras leverantör av betong

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Swerock har tecknat ett treårigt avtal med byggbolaget Thage i Skåne om att bli deras leverantör av betong. Kontraktet gäller från årsskiftet 2023/2024 och fram till slutet av 2026.

Under den perioden är Swerock leverantör av fabriksbetong till Thages alla byggprojekt. Målet är att ECO-Betong ska användas i så stor utsträckning som möjligt.

– Vi ställer krav på leverantören att minska utsläppen av koldioxid, i detta fall genom ECO-Betong och genom att använda elhybridpumpar i de projekt där det är lämpligt, säger Johan Green, ramavtalsansvarig på Thage.

Swerocks elhybridpumpar finns i hela landet och drivs med el istället för diesel på arbetsplatsen. Man har även flera eldrivna betongbilar

– Vi ser fram emot att kunna bidra med vår kompetens inom betongproduktion. När vi kommer in tidigt i ett projekt kan vi bidra med mer kunskap och säkerställa en smidig process, säger Mats Olsson, säljare på Swerock.

 

Läs mer