MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Tre företag blir ett

Kamet-Röbäcks blir nytt företag

Kamet-Röbäcks blir nytt företag

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Vill bli nordisk ledare inom bland annat betongmaskiner.

Röbäcks och Tensor går samman med finska Steel-Kamet i det nya företaget Kamet-Röbäcks. Syftet är att skapa en nordisk ledare inom betongmaskiner, betongutrustning och återvinningslösningar.

Kamet-Rödbäcks kommer att ha en installerad bas på över 600 fabriker och nästan 80 egna anställda i tre länder. De kommer också ha ett omfattande partnernätverk för olika leverans- och servicebehov, och en modern produkt- och tjänsteportfölj. Som multinationellt företag fortsätter Kamet-Röbäcks också att betjäna sina kunder lokalt, på de lokala språken, meddelar de.

-Våra kunder blir större i hela Norden och vi tror att många har saknat en stor, professionell leverantör, som kan höja kvaliteten och hastigheten på leveranserna. Nu skapar vi en heltäckande nordisk leverantör som kan betjäna kunder med omfattande livscykellösningar”, säger Gøran Lyngstad, styrelseordförande på Tensor Industri.

Med tillverkning både i Sverige och Finland kommer Kamet-Röbäcks att kunna förse sina kunder med ett bredare urval av produkter, allt från standard- och kundanpassade betong- och asfaltverk till specialiserade återvinningslösningar.

Kamet-Röbäcks huvudkontor kommer att vara i Kalajoki, Finland, och företaget leds av Steel-Kamets nuvarande vd Jari Ainali. Företagets svenska och norska anställda kommer att arbeta i egna dotterbolag, men Kamet-Röbäcks verkar som en stark organisation under ett gemensamt varumärke.

-Integrationsprocessen av de tre företagen börjar med detsamma och 2024 är Kamet-Röbäcks första räkenskapsår. Med detta skapar vi nya möjligheter för vår befintliga personal samt nya jobb i våra tre hemländer”, säger Jari Ainali, vd för Kamet-Röbäcks.

Läs mer