MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Nominerade

Den 21 november är det Betonggalan på Grand Hotell i Stockholm. Då utses de bästa samhällsbyggarna det senaste året och de återfinns bland följande nominerade.
Betonggalans huvudsponsor är Pretec.

Årets Miljöpris

Conelement
Betcrete 3.0
Kvarteret Återbruket

Läs motiveringarna här

Sponsor: Thomas Betong
Kriterier: “Person, företag eller institution som under året aktivt bidragit till miljöförbättrande åtgärder eller kunskaper som inspirerar till miljöförbättring där betong varit en viktig del.”
Juryn består av Stina Nygren, Sweco (ordf.), Sara Brantvall, Starka, och Maria Perzon, Castellum.

Årets Jämställdhetspris

Arvika kommun
Ann-Sofie Lind, Byggföretagen
Finja

Läs motiveringarna här

Sponsor: Tranemo Prefab
Kriterier: “Jämställdhetspriset delas ut till företag, projekt eller person som genomfört viktiga insatser som främjar jämställdhet. Jämställdhet handlar om jämlikhet mellan kvinnor och män som ska ha samma möjlighet att forma samhället och sina egna liv.”
Juryn består av Anna Henriksson, Sverigehuset (ordf.), Angela Holecek, Thomas Betong, Kjell Bye, BRA Bygg.

Årets Betongentreprenör

Hans Pettersson, Veidekke
Rasmus Petersson, HA Bygg
Ulf Thorell, Skanska

Sponsor: Sveab
Kriterier: “Har under året aktivt bidragit till att ett speciellt projekt fått ett utmärkt betongutförande, estetiskt och funktionellt eller på annat sätt bidragit till gjutteknikens utveckling.”
Juryn består av Akin Barin, Swerock, (ordf.), Robert Lundström, Sveab, och Jonas Davidsson, Thomas Betong.

Årets Arbetsmiljöpris

Byggelement
Heidelberg Materials Precast Abetong, H-fabriken i Vislanda

Sponsor: CG Solutions
Kriterier: “Priset uppmärksammar insatser där man offensivt arbetat med sin arbetsmiljö på ett positivt och kreativt sätt. Pristagaren kan vara en medarbetare, chef, en grupp, en avdelning eller ett helt företag.”
Juryn består av Ulrika Dolietis, Håll Nollan, (ordf.), Linda Dahlin, Betonghåltagning Göteborg, och Björne Karlsson, Säkerhetsparken

Årets Betongkonstruktör

Lovisa Persson, WSP
Therese Arvidsson, Tyréns
Mikael Szymanski, Heidelberg Material Precast Abetong

Läs motiveringarna här

Sponsor: Mapei
Kriterier: “Har under året varit konstruktionsansvarig för ett projekt där avancerade konstruktionslösningar i betong varit mest adekvata eller gjort stora insatser för betongkonstruktionens utveckling.”
Juryn består av Daron Omed, Cowi, Erik Beets, VBK, och Jenny Andersson, Tyréns.

Årets Montageledare

Stefan Kraft, Stekra Montage
Victor Junler, CarlGustav Solutions
Victor Wirås, Montera i Storfors Betong

Sponsor: Bemix
Kriterier: “Har under året aktivt bidragit till att ett speciellt projekt har lyckats utmärkt med prefabricerade betonglösningar.”
Juryn består av Peter Aronsson, Prefabbyggarna (ordf.), Henrik Nilö, Gripsholms Prefab, Mikael Rosenholm, Benders.

Årets Betongforskare

Liming Huang, Chalmers
Erik Viggh, Heidelberg Material
Hans Hedlund, Skanska

Läs motiveringarna här

Sponsor: Schwenk
Kriterier: “I första hand ansvarig för viktig forskning det senaste året. I andra hand vägs även tidigare forskningsinsatser in.”
Juryn består av Johan Silfwerbrand, KTH (ordf.), Urs Müeller, Schwenk och Niklas Johansson, Mapei.

Ung&Tung
Meddelas inom kort
Sponsor: Byggelement
Kriterier: “Person under 30 år som på ett tungt sätt bidragit till att utveckla branschen.”
Juryn består av Tove Lindblad, Trimble (ordf.), Kigge Nilsson, Betongfluencer, Rebecka Romin, Peab, Lina Hann, Nordbygg och Mustafa Sherif, Afry.

Årets Varumärke
Meddelas inom kort
Sponsor: kommer snart
Kriterier: “Årets varumärke delas ut till en aktör inom betongvärlden som känner sin identitet och som vårdar sitt varumärke över tid, inifrån och ut. Det tydliggörs inom såväl reklam som i den interna kommunikationen, PR-aktiviteter och i sociala medier. Vi tittar på hur gediget och tydligt varumärket ter sig för de utomstående, hur varumärket är vårdat över tid och utvecklats för att fortsätta vara relevant, hur väl man lyckas skapa synlighet och engagemang i för aktören viktiga kanaler och hur genuint och trovärdigt aktören skapar och agerar i debattlinjer som går tillbaka på företagets identitet och verksamhet.”
Juryn består av Karin Larén Hallström, Hallström PR (ordf.), Fredrik Karlsson, Elinstallatören och VVS-Forum, Anders Carlén, Bonnier News.

Bengt Lindroos Pris
Meddelas inom kort
Prissumma: 20 000 kr
Sponsor: kommer snart.
Kriterier: “Tilldelas arkitekt som använt materialet betong på ett konstnärligt och tekniskt övertygande sätt för att skapa arkitektur som tål jämförelsen med verket av prisets namngivare.”
Juryn består av Tobias Nissen, Vera Arkitekter (ordf.), Åsa Kallstenius, Kod Arkitekter och Roger Spetz, Gatun Arkitekter.

Johan Silfwerbrandpriset
Sponsor: kommer snart
Samtliga nominerade till Betonggalans priser blir också nominerade till Johan Silfwerbrandpriset. Vinnaren röstas fram här på hemsidan under oktober 2024.

Betonggalan 2024 äger rum den 21 november på Grand Hotel i Stockholm!

Vi behåller förra årets succé med att de nominerade föreläser för respektive jury så att man kan lyssna på flera intressanta föreläsningar i tre parallella block. Vi har även ett gemensamt program under en timme.
Huvudsponsor är Pretec!

party cone icon
Betonggalan 2022