MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Byggnads varnar för kriminalitet

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

“Att kräva att utföraren har kollektivavtal är det minsta man kan göra”.

I takt med att bostadsbyggandet minskar ser byggfacket Byggnads att rapporterna om oseriösa bolag som riktar in sig på privatpersoner och bostadsrättsföreningar har ökat.

– Att upphandla byggtjänster kräver sin kunskap och den som inte gör några kontroller är lätt byte för oseriösa företag. Nu går vi ut med en riktad informationskampanj för att hjälpa privatpersoner och bostadsrättsföreningar att göra rätt, sägerByggnads förbundsordförande Johan Lindholm.

Byggnads har tagit fram informationsmaterial för utdelning till bostadsrättsföreningar och villaägare som även erbjuds tjänsten Kollektivavtalskollen där det går att kolla upp om ett företag har kollektivavtal med Byggnads.

– Det finns många skickliga företag därute som gör fantastiska jobb. Tyvärr riskerar många bli utkonkurrerade om beställarna bara tittar på lägsta pris. Att kräva att utföraren har kollektivavtal är det minsta man kan göra som beställare eller upphandlare, säger Johan Lindholm.

Byggnads rekommenderar även
beställare att begära försäkringsbevis, upprätta skriftliga avtal, kontrollera fakturorna och kolla upp behörigheter för el-, rör- eller våtrumsarbete.


  • Byggnads tar krafttag

Läs mer