MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Cemvision vinner teknikpris

Paul Sandberg på Cemvision vinner pris

Paul Sandberg på Cemvision vinner pris

Paula Isaksson

Paula Isaksson har frilansat som journalist sedan slutet av 90-talet. Hennes specialområde är samhällsbyggnad med inriktning på byggnadsteknik, arkitektur och stadsplanering. Hon skriver också om energifrågor. På fritiden tragglar hon italienska glosor och drömmer om ett liv bland olivträd och vinstockar.

Varje år delar Sydsvenska Industri- och Handelskammaren ut pris till en person som genom sitt arbete bidrar till samhällsutvecklingen och inspirerar andra tekniker. Årets vinnare är Paul Sandberg på Cemvision.

Paul Sandberg är utbildad kemiingenjör vid Lunds tekniska högskola och en av grundarna till Cemvision som arbetar med att framställa koldioxidneutral cement. Under sin yrkeskarriär har han bidragit till att lyckas framställa två typer av betong med nästan noll CO2-utsläpp.

– Det känns fantastiskt roligt att bli tilldelad det här priset, säger Paul Sandberg och framhåller betydelsen av att våga satsa på det man brinner för och inte vara rädd för att tänka själv.

Syftet med priset Årets Tekniker är att uppmärksamma teknikens betydelse för samhället, livskvalitet och företagande. Utmärkelsen delades ut på Handelskammaren den 7 december där Paul Sandberg mottog 50 000 kronor.

Läs mer