Den konstnärliga gestaltningen ska utföras i grafisk betong och vara placerad på stödmurar och omfatta nära 100 kvadratmeter.
– Det känns väldigt roligt att få förverkliga skissen jag gjort och att verket ska vara i ett område där många människor kommer röra sig, Jag försökt göra en tidlös gestaltning, som refererar till Härnösand och dess idrottsliv, både historiskt, nu, och kanske i framtiden, säger Susanne Vollmer.
Installationen är ett konstnärligt gestaltningsprojekt som sker i samverkan mellan Härnösands kommunfastigheter och Härnösands kommun. Gestaltningen realiseras genom enprocentsmedel från Härnösands kommunfastigheters byggnation av den nya idrottsplatsen.
Enprocentsmålet finns inskrivet i Härnösands kommuns kulturplan och innebär att medel för konstnärlig utsmyckning/gestaltning ska avsättas vid nybyggnad, ombyggnationer och vid större investeringar över 500 000 kronor. Medlen ska motsvara minst en procent av projektets totalbudget.
71 konstnärer lämnade intresseanmälningar att få uppdraget. Av dessa valde en jury ut tre som fick gå vidare med ett skissuppdrag, vilket innebär att konstnärerna får betalt för att skissa på en ide för att kunna lämna in ett färdigt förslag.
Haarup Maskinfabrik, grundat 1964 av Ole Christensen, firade 60 år i helgen. Företaget har utvecklats från en liten verkstad i en källare till en global aktör inom betongindustrin.
Självläkande betong finns återigen på marknaden, den här gången på den amerikanska. Det är företaget Basilisk som erbjuder en produkt som kan reparera betongkonstruktioner.
C-Crete är en cementfri betong som är under utveckling i USA. Just nu används den i Foster + Partners skyskrapa i New York. Fast inte i de bärande delarna.