MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

KTH och Trimble i samarbete!

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

“Jag ser labbet som en jättebra möjlighet att få kunskap om den teknik som faktiskt används idag ute på arbetsmarknaden”

/Lovisa Josefsson, studerar informationsteknik på KTH. 

År 2016 etablerade företaget Trimble sitt första teknologilabb på University of Massachusetts Amherst i Usa. Sedan dess har det blivit 27 till i 16 länder på fem kontinenter. Den 5 maj var det så dags för KTH att få sitt Trimble Technology Lab invigt.

Invigning av Trimble Technology Lab på KTH den 5 maj,

Laboratoriet innebär att studenter och forskare får tillgång till många av Trimbles hård- och mjukvaror som täcker in alla skeden i byggprocessen, från arkitektonisk integration till byggnader och infrastruktur och verktyg som används ute i produktion.

– På KTH är vi väldigt måna om att studenterna ska kunna ta del av den senaste tekniken inom digital utveckling och därför är det viktigt för oss att kunna samarbeta med externa aktörer, säger Sigbritt Karlsson, rektor på KTH.

Kjartan Gudmundsson, vice grundutbildningsansvarig på Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad, KTH, och Tove Lindblad, affärsutvecklingschef, Trimble.

– Vi har fått mycket positiva reaktioner från studenterna. Delvis för att vi har vävt in användningen av Trimbles verktyg i våra kurser men också för att studenterna själva har kunnat laborera med hård- och mjukvaran och kommit fram till lösningar på egen hand. Det här gör dem attraktiva för framtida arbetsgivare, säger Kjartan Gudmundsson, vice grundutbildningsansvarig på Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad, KTH.

– Trimble-labbet representerar början på en viktig och effektfull relation mellan Trimble och KTH. Här kan vi tillsammans som OneTrimble träffas, bjuda in företag, ha presentationer och hålla kvällsaktiviteter för studenterna. Och det gynnar ju både oss och de studerande, säger Tove Lindblad, affärsutvecklingschef, Trimble.

Läs mer