MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow
Ontario Science Centre i Kanada stängde den 21 juni i år på grund av allvarliga byggnadstekniska problem relaterade till armerad autoklaverad lättbetong

Lättbetong skapar problem i skolor

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Ontario Science Centre i Kanada stängde den 21 juni i år på grund av allvarliga byggnadstekniska problem relaterade till armerad autoklaverad lättbetong (RAAC). Nu rapporterar det kanadensiska utbildningsministeriet att 360 skolor i provinsen också har RAAC i sina byggnader.

Lättbetong användes i byggnader främst mellan 1950-talet och 1980-talet. År 2018 kollapsade ett skoltak i Storbritannien byggt i lättbetong.

Nu har kanadensiska utbildningsministeriet skickat ut ett meddelande till oroliga föräldrar där man försäkrar att man har utvecklat en RAAC-hanteringsstrategi som inkluderar förebyggande underhåll och regelbundna inspektioner.

Läs mer